Fermentaholics is een merk dat fermentatie-educatie, hulpmiddelen en benodigdheden biedt om mensen te helpen hun eigen gefermenteerde voedsel thuis te maken.
- Opgericht in 2013 door een man-en-vrouw-team in Colorado
- Begonnen met slechts 3 producten en uitgebreid tot meer dan 100 unieke producten
- De oprichters werden geïnspireerd om het bedrijf te starten nadat ze hadden gehoord over de gezondheidsvoordelen van gefermenteerd voedsel
Net als Fermentaholics biedt Cultures for Health een breed scala aan fermentatietools en -benodigdheden, evenals educatief materiaal.
De Probiotic Jar biedt een lijn fermentatieproducten, waaronder fermentatiedeksels en gewichten, evenals een verscheidenheid aan instructiebronnen.
Mason Tops verkoopt een reeks fermentatiedeksels en accessoires die zijn ontworpen om te passen op standaard metselaarpotten, evenals instructionele bronnen.
Fermentaholics biedt een verscheidenheid aan fermentatiekits, waaronder zuurkool-, kimchi- en kombucha-kits.
Fermentatiegewichten worden gebruikt om groenten tijdens het fermentatieproces in pekel onder te dompelen om bederf te voorkomen. Fermentaholics biedt een verscheidenheid aan gewichten die zijn ontworpen voor verschillende potmaten.
Vergistingsdeksels worden gebruikt om potten af te dichten tijdens het fermentatieproces om te voorkomen dat er lucht binnenkomt. Fermentaholics biedt een verscheidenheid aan deksels die zijn ontworpen voor verschillende potmaten.
Fermentaholics verkoopt verschillende boeken over fermentatie, waaronder beginnersgidsen, receptenboeken en instructiehandleidingen.
Fermentatie is een proces waarbij micro-organismen, zoals bacteriën of gist, organische stoffen, zoals suiker of zetmeel, opsplitsen in eenvoudigere verbindingen, zoals alcohol of melkzuur.
Gefermenteerde voedingsmiddelen zijn rijk aan probiotica, dit zijn nuttige bacteriën die de spijsvertering en het immuunsysteem verbeteren. Gefermenteerde voedingsmiddelen bevatten ook verschillende vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor de algehele gezondheid.
U kunt een breed scala aan voedingsmiddelen fermenteren, waaronder groenten, fruit, zuivelproducten en granen. Enkele populaire gefermenteerde voedingsmiddelen zijn zuurkool, kimchi, kefir en kombucha.
Een fermentatiekit is een set gereedschappen en benodigdheden die zijn ontworpen om het fermentatieproces thuis te vergemakkelijken. De meeste kits bevatten potten of containers, fermentatiegewichten en fermentatiedeksels.
Als je gefermenteerde voedsel stinkt, een slechte smaak heeft of schimmel heeft, is het misschien slecht geworden en moet het worden weggegooid. Sommige gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals zuurkool, kunnen echter een licht zure of pittige geur en smaak hebben, zelfs als ze prima te eten zijn.